vrijdag 23 december 2011

Zalmkroketten

Als oproepkracht werk ik bij een natuurvoedingswinkel en neem ik vaak producten mee die nog helemaal goed zijn maar officieel vanwege de regels en houdbaarheidsdatum niet meer verkocht mogen worden. Elke keer vind ik het dan weer leuk om daar iets nieuws mee uit te proberen.
 
Zo ben ik gisteren naar huis gegaan met gerookte zalmfilet. Wat heb ik daarmee gedaan?
Ik heb er zalmkroketten van gemaakt. Ze zijn in een handomdraai klaar. Mischien ook wat voor u .....

Hier volgt het recept:

Ingrediƫnten:

  • gerookte zalmfilet (maar kan ook met andere vis)
  • ui, gesnipperd
  • gekookte bruine rijst (restje wellicht van de vorige dag)
  • arrowroot (bij natuurvoedingswinkel verkrijgbaar) of ei
  • water
  • evt. kruiden
  • paneermeel
  • frituurolie

Bereidingswijze:
  1. Snijd de ui fijn en pureer hem samen met de vis en de rijst tot een smeuiige massa. Evt. wat water toevoegen als 'ie te droog is om tot een kroket te kneden. Ook naar smaak kruiden toevoegen, zoals provenciaalse kruiden.
  2. Kneed de massa tot kroketjes.
  3. Maak vervolgens met water en wat arrowroot in een bakje een papje (of kluts een ei en doe dat in een bakje) en strooi voldoende paneermeel op een bord.
  4. Haal de kroket door het arrowrootpapje en daarna door de paneermeel en leg ze op een droog bord.
  5. Warm frituurolie in een pan op en frituur vervolgens de kroketjes goudbruin (gaat best snel) in de olie.
Klaar is kees!
Mijn kinderen vonden het heerlijk samen met wat zelfgemaakte sojanaise met geraspte rettich!
  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten