woensdag 4 januari 2012

Het gevaar van aspartaam



Wat is aspartaam (E951)? Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, die verwerkt wordt in meer dan 6000 voedingsmiddelen en dit aantal neemt nog steeds toe. Aspartaam wordt, omdat het nauwerlijks calorieën bevat, in heel veel diet (‘light’) producten verwerkt. Best bekend van deze producten zijn de frisdranken en zoetstoffen. We vinden het in producten zoals sinaasappelsap, multivruchtendranken, yoghurt, cotaage, cheese, Yakult, snoeprepen, koekjes, cake, kauwgum, vitaminen, kindertandpast, enz.

Aspartaam lijkt al bij een dosering van 20 mg/kg per dag kankerverwekkend te zijn en er zijn al veel mensen met vreemde en niet verklaarbare ziektes die plotseling blijken te verdwijnen na het stoppen van het nuttigen van aspartaam.

Onderzoek – Ramazzini
Reeds op 14 juli 2005 publiceerde Ramazzini (Itatliaans Instituut voor Kankeronderzoek) de eerste resultaten van het zogenaamde ‘mega-experiment’. Bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag waren statitistisch relevante en dosering afhankelijke toenames gemeten van leukemia, 

Already on July 14, 2005 Ramazzini (Italian Institute for Cancer Research a) published the first results of their so-called 'mega-expiriment. At doses v.a. 20 mg / kg per day were statistically significant and dose-dependent increases measured about leukemia, gezwellen en hersentumoren. Bij doseringen van slechts 4 mg/kg per dag (dat is ruim onder de dagelijkse aanvaardbare hoeveelheid in Amerika bepaald op 50 mg/kg, in Europa op 40 mg/kg) was er, niet statistisch significant maar wel heel opvallen, een toename van 62% van leukemia en gezwellen in vrouwelijke ratten.

Type kanker:
Kanker verwekkende dosering:
Kwaadaardige hersentumoren
2500 mg/kg
Kwaadaardige tumoren
100 mg/kg
Nieren, bekken, blaas
4 - 20 mg/kg
Reukverlies
20 mg/kg
Gezwellen/leukemie
4 - 20 mg/kg

Dit toont dat aspartaam absoluut niet geschikt is voor kinderen, sinaasappelsap 1 liter = 600 mg aspartaam en dat is voor kinderen van minder dan 50 pond, een absolute nee!

Tenzij je aandelen hebt in Aspartame of Nutrasweet en je gezondheid minder belangrijk is dan je portemonnee kun je beter uit de buurt blijven van kunstmatige zoetstoffen.
We weten dat suiker slecht is maar het kan nog slechter!!!!
Ook het vervangen van aspartaam door een ander kunstmatige zoetstof is niet altijd een goede oplossing.  Weet u trouwens dat er afslankclubs zijn - ik noem ze niet bij name - die producten te koop aanbieden waarin kunstmatige zoetstoffen zijn verwerkt?


Bron: www.rotation.eu (vertaald en aangevuld door Sei-jin)

Via linkedIn trof ik bovenstaand artikel, dat ik met u wil delen omdat ik zelf een groot voorstander ben van granenstropen, zoals rijstestroop, maismoutstroop of gerstemoutstroop om  voeding te zoeten. Het zijn meervoudig complexe koolhydraten, die langzaam in het lichaam opgenomen worden en een geringere belasting voor het lichaam vormen.

Gisteren sprak ik met een vrouw die diabetes heeft en het advies heeft opgevolgd om voortaan alleen nog maar granenstropen te gebruiken. Zij bakt haar koekjes nu zelf of kiest koekjes en andere lekkernijen waarin granenstropen zijn verwerkt (te koop bij natuurvoedingswinkels). En wat vertelde zij me? Het heeft een enorme impact en het gaat met haar gezondheid nu veel beter ....

De proof of the pudding is in the eating!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten