Ingrediënten:
· 1 Rode kool
· 3 appels
· 1 kom appelsap
· 2 soeplepels rijststroop
· Sesamolie
· Zeezout
· 2 kommen zuiver water
Bereidingswijze:
Bereidingswijze:
1. Snij de rode kool. Schil de appels en snij in blokjes
2. Neem een kookpot (gietijzeren). Doe er sesamolie in en zet op vuur.
3. Voeg de rode kool en de stukjes appel toe en laat deze even 'fruiten' in de olie (3 minuutjes). Doe er een beetje zeezout op. Goed mengen en omroeren tijdens het 'fruiten' in de olie.
4. Voeg het water, de appelsap en rijststroop toe. Wil je de rode kool héél zoet neem dan meer dan 2 soeplepels rijststroop. Zet op een zacht vuurtje. Laat minstens één uur op een zacht vuurtje stoven.
5. Doe deksel er af en roer. Zet even op een harder vuurtje zodat overtollige vocht wat kan verdampen.
6. Dien op samen met volle granen en bv seitan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten