maandag 30 januari 2012

Linzen/bonen- of erwtenburger

Ingrediënten voor acht burgers:

·         300 g gekookte linzen (ongekookt 100g)

·         300 g gekookte rijst (ongekookt 100g)

·         2-3 eetlepels meel

·         1 ui, fijngesneden

·         3-4 eetlepels verse tuinkruiden, zoals peterselie, of gedroogd

·         olie of margarine om in te bakken

Bereidingswijze:

1.       Prak de linzen en fijn en vermeng ze met de andere ingrediënten tot een stevige massa en maak er acht platte burgers van.

2.       Doe dat met lepels of natte handen bijvoorbeeld met wat olie ingesmeerd om plakken te voorkomen.

3.       Leg ze op een met wat meel bestoven plank. Ook kunt u met een ijspollepel de burgers in de pan doen en dan plat drukken.

4.       Bak in ca. 10 minuten aan beide kanten goudbruin.



Tips:

·         Je kunt de rijst vervangen door 150 g oud brood geweekt in bouillon en fijngeprakt. Meel toevoegen is dan niet nodig.

·         Je kunt ze ook paneren, dan krijgen ze een wat hardere korst.

·         De linzen kun je ook vervangen door andere gedroogde peulvruchten zoals bonen of erwten.
Ook de smaak kunt u variëren door speciale kruiden of specerijen toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten